лучшие выпускники-2024

В Ізмаїлі 19 червня у великій залі виконкому відбулася урочиста церемонія вручення медалей найкращим випускникам 2024 року.

Як раніше повідомляв відділ освіти, цього року свідоцтва про повну загальну середню освіту отримали 911 випускників 9-х класів і 432 випускники 11-х класів. З них налічується 55 медалістів: 40 золотих і 15 срібних. Це на 12 медалей менше, ніж торік.

Церемонію нагородження провів міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко і начальниця відділу освіти Жанна Волканецька.

«Наші відмінники сьогодні отримали першу у своєму житті державну нагороду. Це результат копіткої праці, професіоналізму викладачів і допомоги сімей. В умовах широкомасштабної агресії Росії проти України сьогоднішній день став можливим завдяки героїзму і мужності наших сил безпеки і оборони», – зазначив мер.

Серед нинішніх медалістів – майбутні лікарі, вчителі, IT-фахівці, моряки, економісти, дипломати, генетики, приватні підприємці, перекладачі.

Слова подяки від усіх випускників 2024 року висловив випускник політехнічного ліцею, який цьогоріч отримав 200 балів на Національному мультипредметному тесті з історії України Амір Агаєв.

Після урочистого вручення медалей випускники зібралися на сходах будівлі міської ради та зробили традиційне спільне фото на згадку.

Світ