В Ізмаїлі біля будівлі гуманітарного університету 18 травня відбулася патріотична акція. Участь у ній взяли студенти, сім’ї загиблих захисників, громадські діячі, військовослужбовці та місцеві жителі. Після зворушливих пісень і віршів у виконанні родичів загиблих на війні героїв, присутні пронесли стометровий прапор однією з вулиць міста.

Організатором акції виступила студентка ІДГУ, громадська діячка та волонтерка Ірина Хіміч. Раніше дівчина вже проводила патріотичні заходи. Завдяки її організаторським здібностям в Ізмаїлі, вперше від початку повномасштабного вторгнення, відбувся автопробіг на підтримку Збройних Сил України та всіх загиблих захисників.

«Це наш громадянський обов’язок – виховувати молоде покоління і робити з них справжніх патріотів своєї країни. Такі заходи треба проводити регулярно. Україна не повинна забувати про те, завдяки чому і завдяки кому ми сьогодні живемо”, – зазначила Ірина Хіміч.


З урочистою промовою до присутніх звернулася сама Ірина, а також декан філологічного факультету Іван Татаринов.

Потім виступила Ольга Анкудінова. Дівчина виконала пісню і присвятила її своєму рідному братові Сергію Шелковнікову. Він загинув торік у Сватівському районі Луганської області, захищаючи Україну від окупантів. Також із зворушливим віршем виступили Ганна Горобченко (донька загиблого захисника Олександра Горобченка), а також В’ячеслав і Катерина Левченко (діти загиблого Героя Сергія Левченка).

Після цього присутні розгорнули стометровий прапор України та з гаслами: «Слава Україні! Героям Слава», «Україна понад усе!», «Ізмаїл – це Україна!» урочисто пронесли його однією з вулиць міста.

Зазначимо, під час акції було оголошено про збір на квадрокоптер для українських військових. Для його купівлі необхідно зібрати 76 тисяч гривень, наразі зібрано трохи більше 28 тисяч.

Політика

Світ