Зеленський в Харкові

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача у Харкові, де заслухав військових про оперативну ситуацію на Харківщині та зокрема в районах Вовчанська та Липців.

Як повідомила прес-служба ОПУ, з доповідями виступили Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський, командувачі ОСУВ «Хортиця» Юрій Содоля та ОТУ «Харків» Михайло Драпатий.

Під час засідання Ставки докладно проаналізували перспективи розвитку бойової ситуації, загрози протягом найближчих днів і тижнів та українські можливості протидіяти російським наступальним планам.

Станом на сьогодні ситуація на Харківщині загалом контрольована, наші воїни завдають окупанту відчутних втрат. Але напрямок залишається вкрай складним – підрозділи посилюють.

Очільники ГУР Кирило Буданов та СЗР Олег Іващенко доповіли щодо намірів окупанта, керівник СБУ Василь Малюк – щодо контрдиверсійних заходів. Визначено план подальших дій – і для обласної влади Харківщини, і для всіх структур, які відповідають за безпеку в регіоні.

Президент також заслухав доповіді керівників обласної влади з інших прикордонних і прифронтових регіонів щодо поточної ситуації, основних ризиків, ключових потреб і дав відповідні доручення.