Вікторія Ші

Речником Міністерства закордонних справ України стала цифрова особа.

«Міністерство закордонних справ України вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ»,йдеться на сайті міністерства.

У МЗС уточнюють, що «представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші створена на основі реальної людини —української співачки та інфлюенсерки Розалі Номбре, яка погодилася pro bono взяти участь в проєкті МЗС і виступити в якості прототипу для представниці».

Вікторія Ші буде «доносити до громадськості оперативну та перевірену інформацію консульського департаменту МЗС України, повідомлятиме журналістам новини про роботу консулів із захисту прав та інтересів громадян України за кордоном, реагуватиме на інциденти чи надзвичайні ситуації та інші новини».

Міністр закордонних справ України заявив, що «використання згенерованої штучним інтелектом цифрової особи для консульського коментування — це насамперед економія часу та ресурсів МЗС. Реальні дипломати зможуть бути більш ефективними та фокусуватися на інших завданнях з надання допомоги громадянам».

Відзначимо, що МЗС передбачило кілька рівнів захисту Вікторії Ші від цифрових підробок. На кожному оригінальному відео консульської представниці розміщений QR-код, який веде на текстову версію того ж самого коментаря на офіційній сторінці МЗС. У разі відсутності такого QR-коду чи переходу на будь-який інший сайт, відео не вважається правдивим.

Додамо, що консульська представниця не є заміною речника МЗС України, вони будуть працювати паралельно.

Вікторія Ші вже дала декілька коментарів для ЗМІ.

В Арцизькій громаді освітяни вирішили опанувати штучний інтелект