Під час затримання

Напередодні Різдва Служба безпеки України разом з керівництвом Міноборони викрили начальника Головного управління з організації виробництва боєприпасів і будівництва споруд спеціального призначення Міністерства оборони, який підписав угоду про постачання артилерійських снарядів для ЗСУ по завищеним цінам, повідомили у Міністерстві оборони України.

«За даним слідства, посадовець організував схему привласнення бюджетних коштів під час здійснення держзакупівель.

У грудні 2022 року він підписав договір зі спецекспортером на придбання партії артилерійських снарядів для ЗСУ. Але гроші на рахунок компанії тоді не перераховувалися, оскільки продукція не була поставлена.

В подальшому новостворена Агенція оборонних закупівель МОУ уклала новий контракт на постачання цих снарядів зі спецекспортером, але на значно вигідніших умовах – нижчою вартістю та коротшими термінами постачання. Згідно з цим контрактом продукція мала бути доставлена напряму від виробника.

Попри це, посадовець безпідставно продовжив дію попереднього договору. На цій підставі на рахунки афілійованої іноземної фірми-посередника було перераховано майже 1,5 млрд грн, що на 130 млн грн перевищило вартість продукції за прямим договором з виробником»,повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Додамо, що згідно з відкритими даними начальником Головного управління з організації виробництва боєприпасів та будівництва споруд спеціального призначення є полковник Нагорський Олександр Геннадійович.

Повісток у “Дії” не буде ніколи, – Федоров