Національний банк України 10 листопада 2023 року вводить в обіг нову пам’ятну монету “Антонівський міст” номіналом 10 гривень, яка присвячена стратегічно важливому об’єкту в Херсонській області.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Зазначається, що до роковин звільнення Херсонщини від окупантів НБУ викарбував монету, яка символічно нагадує про єднання, відвагу та витривалість українського народу в умовах російської агресії.

“Рік тому, під час втечі з правого берега Дніпра, війська агресора висадили в повітря Антонівський міст, знищивши кілька його прогонів. І зараз він стоїть зруйнований, але з непохитною рішучістю чекає Перемогу і повоєнне відновлення, щоб знову об’єднати правий і лівий береги незалежної та єдиної України . Віримо, що незабаром так і буде”, – наголосив голова НБУ Андрій Пишний.

У готівковий обіг буде введено майже 10 млн монет.

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили ще на 90 діб

“Як і всі інші оборотні монети України, оборотна пам’ятна монета “Антонівський міст” обов’язкова до прийому всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України за всіма видами платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та виконання платіжних операцій”, – зазначили у НБУ.