«Калина пам’яті»

Платформа пам’яті «Меморіал героїв»  запропонувала варіант створення пам’ятних місць на території освітніх закладів.

«Меморіал героїв», де збирають та публікують історії загиблих захисників та захисниць України, виступила з ініціативою запровадити нову традицію вшанування полеглих Героїв.

Всіх охочих запрошують приєднатися до ініціативи «Калина пам’яті. Вшануємо полеглих Героїв» – висадити на території освітніх закладів калинові Алеї пам’яті Героїв.

«Кожен кущ символізуватиме одну загиблу людину, яка віддала своє життя за Україну. Ці алеї стануть місцем сили та збереження світлих спогадів про тих, хто вже не з нами; допоможуть залучити дітей, наше майбутнє, до вшанування; підтримають рідних загиблих»,розповіли на платформі.

Щоб втілення ідеї стало спільним  творінням, до якого може долучитися кожен, «Меморіал героїв»  відкрив краунфандингову кампанію з метою зібрати 72 тисячі гривен на саджанці та таблички.

Щодо доставлення, то його за власний кошт здійснить Нова пошта.

Долучитися до збору коштів можна за посиланням. 

Зібрані на першому етапі гроші будуть направлені на забезпечення саджанцями, інформаційними таблицями та буклетами про догляд за калиною 50 освітніх закладів з усієї країни.

Подати заявку на участь може кожен державний чи приватний освітній заклад України. Для цього необхідно заповнити форму за посиланням.

Акцію «Калина пам’яті» планують провести у День захисників і захисниць України. У містах України учні разом з учителями висадять перші кущі  калинових алей на подвір’ях своїх освітніх закладів. Алеї Героїв стануть місцем вшанування пам’яті загиблих і водночас нагадуванням про мужність людей, які загинули, захищаючи Батьківщину від ворогів.

У Болграді ініціюють створення Центру патріотичного виховання