Украина-НАТО

Спочатку реформи – потім вступ до НАТО. Саме так можна коротко охарактеризувати умови вступу України до Північноатлантичного альянсу.

З приводу перспектив вступу України до НАТО речниця Білого дому Карін Жан-П’єр відзначила, що наразі США, підтримуючи відданість політиці відкритих дверей НАТО, продовжують обговорювати з союзниками прагнення України до євроатлантичної інтеграції, але не озвучила деталі таких перемовин.

Посадовиця нагадала слова президента США Джо Байдена про те, що Україні доведеться провести реформи, щоб відповідати тим самим стандартам, що й будь-яка країна НАТО, перш ніж приєднатися до альянсу, повідомив Голос Америки.

У виданні також розповіли, що міністри закордонних справ Великої Британії та Польщі заявили, що процес вступу України до НАТО, ймовірно, буде прискорений через те, що українська армія вже має на озброєнні обладнання, надане альянсом.

«Позиція Польщі тут дуже чітка. Ми хочемо максимально наблизити Україну до альянсу в інституційному вимірі. Адаптувати військово-політичні структури України до тих, які є стандартними в альянсі», – заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау після переговорів зі своїм британським колегою у Лондоні.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі додав, що українські військові мають «великий досвід у використанні стандартного обладнання НАТО, доктрини НАТО і тактики НАТО», і це має скоротити час для приєднання до альянсу.

У парламенті Болгарії пропонують прийняти Україну в НАТО після війни

 

 

Політика

Світ