Во время испытаний

Учні шкіл Болградської територіальної громади взяли участь у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») на рівні громади.

Протягом двох днів випробування проходили команди середньої та старшої груп.

Перші показали свої вміння та знання у п’ятьох випробовуваннях: конкурс «Впоряд», змагання «Перетягування линви», «Стрільба», «Рятівник» та інтелектуальний конкурс «Відун».

Команди старшої групи пройшли вісім випробувань: конкурси «Впоряд», «Пластун», змагання «Рятівник», «Метання гранати», «Стрільба», «Саперна підготовка», «Фізична підготовка» та інтелектуальний конкурс «Відун».

За висновками суддівської колегії, у складі якої були фахівці КЗ «Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та відділу освіти Болградської міськради, а також ветерани Збройних Сил України, усі учасники гри продемонстрували, що вони з гідністю виконують заповіді козаків, мають почуття національної гідності і високу громадянську позицію, повідомляє відділ освіти Болградської міськради.

За результатами змагань у середній категорії переможцем став рій «Козацька гармата» Залізничненського ліцею. На другому місті рій «Нащадки козаків» ОЗ «Болградський ліцей», рій «Буджацькі вовки» Виноградівського ліцею ім. О.О. Банєва зайняв третє місце.

У старшій групі переміг рій «Хоробрі серця» ОЗ «Болградський ліцей», на другій сходинці рій «Білий барс» Болградського ліцею №2, третє місце зайняв рій «Соколи» Залізничненського ліцею.

Во время испытаний

Во время испытаний
Во время испытаний, фото: bolgradosvita

Додамо, що у рамках змагань для найменших козачат (6-10 років) було проведено заочний конкурс звітів про роботу роїв, на який надавались описовий звіт про роботу рою та презентація.

За рішенням суддівської колегії у цій групі І місце зайняв рій «Веселі козачата» ОЗ «Болградський ліцей», ІІ місце – рій «Юні козачата» Залізничненського ліцею, ІІІ місце – рій «Соколята-Бджілки» Виноградівського ліцею ім. О.О. Банєва.

Юні футболісти з Болградського району вийшли у фінал «Кубку незламності 2023»