Не дивлячись на війну, День молоді, який Україна цього року вперше відзначала разом зі всім світом, в громадах Болградського району був насичений різноманітними заходами, повідомляє кореспондент «Топора».

В Болграді учасники молодіжних танцювальних колективів, вокалісти підготували концерт, який пройшов на центральній площі міста. Також молодіжні активісти взяли участь у засіданні круглого столу з міським головою, під час якого обговорювали майбутнє громади і своє місце в її розвитку. Було вирішено проводити подібні зустрічі щомісяця у різних населених пунктах громади.

Цікаво і нестандартно пройшло свято у селі Оріхівка Кубейської сільської громади. До його проведення долучилася ізмаїльська молодіжна ГО «Нове покоління Європи», від якої прийшов лист з пропозицією взяти участь у підготовленому квесті.

Дві команди з задоволенням долучилися до цікавої інтелектуальній квест-грі «Молодь – найцінніший скарб». Команди продемонстрували організаторські здібності, проявити колективізм і товариство та успішно вирішили одинадцять непростих завдань, вказаних у маршрутному листі.

Фото з соцмереж

Фото з соцмереж

Фото з соцмереж

В цей час молодь села Кубей взяла участь в спортивно – ігровій програмі «Літо – пора молоді». Її учасники узнали про історію свята, взяли участь у змагання з гандболу, волейболу, шахів, рухливих іграх та флешмобі.

Флешмоб до Дня молоді «Мир над Україною» пройшов і в центрі Василівської сільської територіальної громади – селі Василівка, а в селі Каракурт цієї громади був проведений міні-концерт.

Відзначимо, що згідно з Указом президента України від 28 липня 2021 року, з цього року День молоді в Україні відзначають 12 серпня, в Міжнародний день молоді, який було проголошено Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 1999 році.