За підсумками проведеного у громадах Болградського району опитування, більшість батьків підтримаютьпроведення навчання у школах з початку нового навчального року у дистанційної форми, повідомляє кореспондент «Топора».

За інформацією відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Болградської РВА, з 10 670 респондентів, що прийняли участь в опитуванні, 6 004, або 56%, виступають за навчання своїх дітей у дистанційній формі.

Щодо очної форми навчання, то її підтримують 33% батьків, 9% – за змішану форму, а 13% не змогли визначитися з відповіддю.

Також підсумки проведеного моніторингу батьківської думки щодо форми початку навчання з 1 вересня, показали, що за проведення навчання в дистанційній формі виступає більшість батьків в Арцизькій, Болградській та Тарутинськійтериторіальних громадах району (83-58%).

В той же час в Городненській, Криничненській, Кубейській та Теплицькій громадах більшість батьків (55 – 52%) підтримали очну форму навчання.

Відзначимо, що опитування проводили працівники навчальних закладів в усіх десяті територіальних громадах району за пропозицією Департаменту освіти та науки Одеської ОВА, куди і були відправлені отримані результати для прийняття рішення щодо форми навчання.

За інформацією начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Болградської РВА Тетяни Ведь, районна комісія провела попереднє обстеження існуючих в навчальних закладах укриттів та надала рекомендації по усуненню існуючих недоліків.

Нагадаємо, що Департамент освіти і науки Одеської ОВА визначив створення максимально безпечних умов для учасників освітнього процесу закладів освіти ключовим питанням у підготовці до нового навчального року в умовах воєнного стану.

За словами начальника Департаменту Олександра Лончака, поки невідомо, яким буде формат навчання з 1 вересня (це буде визначено розпорядженням начальника Одеської обласної військової адміністрації у серпні). При прийнятті рішення враховуватимуться три важливі критерії: оперативна обстановка в області, наявність паспорту безпеки у закладі освіти і результати моніторингу опитування батьківської громадськості.