Мешканець Ізмаїлу викрав у співмістянина телефон, а потім виманив гроші.

Побачивши на лавочці у дворі однієї з багатоповерхівок сумку, яка належала 35-річному ізмаїльцю, зловмисник забрав з неї мобільний телефон. Однак ґаджета правопорушнику виявилось замало і він через контакти родичів, що були в телефонній книзі, зв’язався з потерпілим й запропонував в обмін на мобільник скинути на рахунок його банківської картки 400 гривень. А щойно отримав гроші, перестав виходити на зв’язок з ошуканим чоловіком.

Після отримання повідомлення про злочин, поліцейські встановили місце знаходження викраденого майна і того, хто його привласнив. З’ясувалося, 34-річний чоловік п’ять разів судимий за майнові злочини і нині чекає судового рішення по ще двом аналогічним справам.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру в крадіжці, скоєній в умовах воєнного стану (ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України), та шахрайстві (ч.2 ст.190 ККУ). Максимальне покарання, передбачене даними статтями, – вісім років позбавлення волі. Вирок суду чоловік очікуватиме під домашнім арештом.