Болградский городской совет

На найближчий сесії Болградської міськради депутати розглянуть п’ятнадцять проектів рішень про передачу підприємцям земельних ділянок в оренду на 49 років, повідомляє кореспондент «Топора».

Мова йде про земельні ділянки, призначені для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, а також для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Відзначимо, що зазначеними земельними ділянками підприємці користуються вже не перший рік, але багато хто з них всіляко ухилявся від сплати орендної плати, користуючись тим, що ділянки не були оформлені.

Тож у минулому році Болградська міськрада провела тендер та замовила розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності Болградської територіальної громади. У підсумку були проведені роботи з інвентаризації вказаних земель та сформовані земельні ділянки, яким було присвоєно кадастрові номери.

На проведення цієї роботи з міського бюджету було сплачено більше 150 тисяч гривен.

Новини Болграда: На Болградщині провели опитування щодо форми навчання дітей під час війни

Рішення про передачу цих земельних ділянок в оренду, укладання договорів оренди та реєстрацію права оренди на земельні ділянку стануть запорукою сплати орендної плати у міський бюджет. До того ж, якщо підприємці і надалі спробують ухилятися від сплати орендної плати, міськрада має можливість звертатися до суду та вчиняти відповідні дії.

Додамо, що загальні площа п’ятнадцяти ділянок, про які йде мова, складає біля одинадцяти гектарів. Звісно, це не землі сільськогосподарського призначення, тож рівень орендної плати набагато нижчий, але міський бюджет буде щорічно поповнюватися.

Щодо робіт з інвентаризації земель комунальної власності Болградської територіальної громади, то вони будуть продовжуватися.